Крехко телешко с грах

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239102
Крехко телешко с грах
Снимка: К.Хасан
1 / 6
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова ни хареса, че вече втора порция хапваме от това вкусно телешко с грах! Опитайте, ще ви хареса и на вас"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 10 зърна
  • чубрица - щипка
  • риган - щипка
  • грах - 850 г консервиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета. В тенджера се поставя олиото и късовете телешко с една чаша вода.

Задушава се, след което се запържва хубаво месото до зачервяване. Добавят се нарязаният лук и моркови, солта и подправките.

Долива се още 2 чаени чаши вода и се оставя да къкри на слаб огън, докато омекне напълно месото.

Когато телешкото с грах е готово, прибавя се грахът и продължава да се готви за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обожавам телешко приготвено по този начин, просто ястието е превъзходно. Аз също слагам 2-3 скилидки чесън. Мъжът ми само така яде грах, иначе няма шанс :)
25.04.2023 20:58
Atanas Nikolov
Atanas Nikolov
Изглежда вкусно, и добре е на външен вид! По принцип ако готвиш пак, пробвай с лука и месото да запържеш 3-скилидки чесън, супена лъжица соев сос, и 50 грама вино! ( това е скрит коз в рецептата)
12.02.2018 11:20
7
1
1
Покажи всички подкоментари