Начин на приготвяне
Свинското (може да се приготви и с пилешко) да е на филета, овкусени със сол и черен пипер. Запържваме ги в малко мазнина до златисто и от двете страни и нареждаме в тавичка.
Нарязваме гъбите и ги задушаваме в тенджера с малко масло и олио, овкусени със сол и черен пипер и стрък пресен лук. След като са готови, ги местим в една купичка.
Използваме тенджерата от гъбите, слагаме олио и в него запържваме 2 с.л. брашно. На тънка струя и с бъркане добавяме сметаната, прясното и водата.
Добавяме част от гъбите, като заври - пасираме, връщаме на котлона и добавяме останалите гъби, черен пипер, сол, индийско орехче и топено сирене (аз сложих 3 триъгълника, от това, което се продава в кръгла кутийка).
След като ври 5 минути, махаме от котлона и заливаме пържолите.
Печем в предварително загрята фурна на 230 градуса до готовност.