Начин на приготвяне
Нарежете телешкото контрафиле с кръгчета с дебелина между 1 и 2 см. Начукайте внимателно парчетата и ги овкусете с черен пипер, след което ги намажете с горчица. Покрийте съда, в който са, и ги оставете в хладилника за се овкусяват за час.
Объркайте брашното с майораната. Загрейте 1 с.л. масло в тиган, овалвайте телешкото в подправеното брашно и ги изпечете до готовност от двете страни.
В същата мазнина от месото задушете ситно скълцания лук, след което добавете 3 гъби, нарязани на ивици. Долейте виното и 100 мл вода, посолете и добавете розмарин.
Върнете контрафилето в съда и сложете капак. Задушете ястието на слаб котлона за около 40 минути или докато телешкото омекне.
Отделно запържете нарязаните гъби в маслото и зехтина.
Поднесете вайсбрата с гъбите и по желание гарнирайте с картофено пюре или сварен ориз.
Коментари
Контрафилето е месо от горната част на гръбнака