Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Картофена яхния с телешко Вайсбрат

Картофена яхния с телешко Вайсбрат

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Картофена яхния с телешко Вайсбрат
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Струва ли ни се или никога не сме яли толкова вкусно телешко месо?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г Вайсбрат
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • домати - 2 бр настъргани
  • картофи - 500 г
  • люти чушки - 1 бр. суха чушка чили
  • червен пипер - 1/2 ч.л. опушен
  • черен пипер - микс
  • зехтин - + бучка масло
  • магданоз
  • джоджен - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готвено е в тенджера под налягане.

Нарязва се на равни кръгли шайби телешкото и се сварява в тенджерата под налягане за около 40 мин или до пълното му сваряване. Изважда се и бульонът се запазва.

Тенджерата се измива, подсушава и се налива зехтин, като се добавят наситнен лук, моркови, нарязани в диагонал, зелена чушката на кубчета, сухата чушката чили /наситнена/, целината /наситнена/, сол, микс пипер и се оставят да се задушат и да омекнат зеленчуците. Прибавя се и опушеният червен пипер.

Добавя се свареното месо, обърква се за да поеме от аромата на зеленчука и се добавят настърганите домати. Добавят картофите, нарязани на големи парчета, и се залива с бульона от месото.

Оставя се да се сготви на умерен котлон за около 15 мин. След като е напълно сварена яхнията, се добавя и бучка хубаво масло за допълнителен аромат.

Картофената яхния се поръсва с наситнен магданоз и джоджен.

Картофената яхния с телешко Вайсбрат е много вкусна.

Забележка: Вайсбрат по форма наподобява телешкото бонфиле. Това е най-крехката и вкусна част от телешкото месо. Всички ястия с Вайсбрат са леки и ароматни.

Винаги се реже на по-широки кръгли шайби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: