Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананово-меден кекс

Бананово-меден кекс

AdminAdmin
Администратор
215725342k
Бананово-меден кекс1 / 2
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Потъмнелите банани са идеални за приготвянето на този кекс, опитайте и ще се уверите, че сме прави"

Необходими Продукти

  • масло - 175 г. със стайна температура
  • кафява захар - 180 г.
  • яйца - 3 бр.
  • банани - 2 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • канела
  • брашно - пълнозърнесто 260 г.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • орехи - 70 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 170 градуса, а формата за кекс се намаслява и се набрашнява. Маслото се разбива със захарта с миксер.

Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко тестото се разбива добре. Бананите се намачкват с вилицата до консистенцията на каша, като се оставят няколко не намачкани парченца. Прибавят се към тестото заедно с меда.

Отделно се пресява брашно заедно с бакпулвера, солта и канелата.

Прибавят се към тестото и на ниски обороти на мискера се разбъркват до еднородна маса. Изсипват се орехи, които са нарязани на дребно.

С дървена лъжица се разбърква сместа за меден сладкиш. Меденото тесто се изсипва във формата за печене и се подравнява отгоре.

Пече се 35 - 45 минути, като с помощта на клечка се проверява дали се е изпекъл банановият кекс.

Поглезете се и вие с бананово-меден кекс!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

петя
петя
преди да пишете коментари си прочетете добре рецептата
08.11.2013 21:08
Ирена
Ирена
Захарта се разбива с маслото. Пасираните банани се прибавят към тестото заедно с меда.
08.11.2013 10:15
Vanq Ivanova
Vanq Ivanova
Ами захарта и не пасираните парченца банани кога ги слагаме ?
07.11.2013 17:39
аз
аз
кога слагате захарта - кой ги пиши тези ....
09.05.2013 16:21