Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен руски меден кекс

Постен руски меден кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Постен руски меден кекс1 / 2
19/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • какао - 2 с.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се смесва с меда, олиото и захарта. Загрява се леко, докато се разтвори медът и захарта.

Охлажда се и се добавя какаото, канелата, содата и всичко се разбърква.

Орехите се нарязват на ситно и се добавят към сместа заедно със стафидите, брашното и всичко се разбърква.

Тестото се излива в намазана с мазнина форма за кекс и се пече 45 минути на 180 градуса. Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: