Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта със сладко от вишни и маскарпоне

Домашна торта със сладко от вишни и маскарпоне

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна торта със сладко от вишни и маскарпоне
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
29/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Изкусителна торта, която ще ви накара да се влюбите в хармоничния вкус на съчетанието на маскарпоне и вишни"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сладко от вишни - 200 г
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • вишновка - 3 с.л.
  • топла вода - 3 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 г
  • шоколадов пудинг - 1 пакет, готов
  • За глазурата
  • течна сметана - 500 г
  • маскарпоне - 250 г
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем.

Прибавяме олиото, киселото мляко с разбърканата сода, ванилията, какаото и брашното. Бъркаме с миксера до получаването на гъсто кексово тесто.

Прибавяме сладкото внимателно, разбъркваме.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 60 мин. Вадим и охлаждаме, разрязваме на три блата.

Всеки блат напояваме с малко от вишновката, разбъркана с топла вода.

За крема: Приготвяме пудинга според указанията на пакета. Оставяме да изстине малко.

За удобство поставяме единия блат във формата за торта.

Заливаме с половината от още топлия пудинг и оставяме да стегне. Пудинга попива в тортата и тя става по сочна.

Поставяме втория блат и повтаряме процедурата.

Поставяме третия блат.

За глазурата: Разбиваме течната сметана докато стане плътна и добавяме с разбъркване маскарпонето.

С тази смес намазваме тортата и посипваме с кокосови стърготини.

Поставяме в хладилник за 4-5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: