Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с грозде и маскарпоне

Домашна торта с грозде и маскарпоне

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашна торта с грозде и маскарпоне
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
29/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Пред домашните торти всички мълчим и никой не споменава, че е на диета"

Необходими Продукти

  • какаови блатове - 1/2 пакет (2 бр.) квадратни
  • бишкоти - 1/2 пакет
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 100 г
  • бяло грозде - 1 чепка
  • кафе - 2 чашки еспресо
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • какао - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе еспресото и оставете да изстине. Разбийте маскарпонето с пудрата захар до пухкав крем. Сметаната сипете в друга купа, добавете ванилията и разбийте до много гъст сняг.

С шпатула започнете да смесвате двете смеси много внимателно. Поставете блата и го сиропирайте с кафето, намажете с крема и сложете няколко половинки грозде, ако са малки зрънцата, може и цели.

Намажете с малко от крема върху гроздето и наредете бишкотите, напръскайте с еспресото и покрийте с крем, другия блат поставете и притиснете леко, сиропирайте и намажете с тънък слой крем.

С мокра лъжичка за сладолед вземете от крема и декорирайте горната част на тортата и поръсете с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: