Начин на приготвяне
Двете смеси приготвих едновременно.
В две отделни купи сложих яйцата. Разбих с миксера последователно, първо, трите, после четирите яйца за около 3 минути, добавих пропорционално течните съставки - прясното мляко и олиото и в двете купи, разбих отново за кратко и двете смеси.
Първо, добавих сухата смес за червеното кадифе, разбих за минута, след това, без да мия бъркалките - добавих сместа за черно кадифе към другата купа разбърках отново за минута.
В тавата на фурна, покрита с хартия за печене, първо, изсипах сместа червено кадифе, върху него изсипах сместа черно кадифе. С дръжката на вилицата направих по цялата дължина в двете посоки движения, за да размеся на зиг-заг двата цвята.
Пекох блата за рулото на 180°C за около 20-25 минути до суха клечка.
Още горещо навих заедно с хартията на руло.
Крема за сладкото руло приготвих като смесих маскарпоне с пудра захар.
Охладеното руло развих и намазах с крема и по цялата дължина сложих ивица от сладко и отново навих на руло. Оставих за час в хладилника, след което разтопих кувертюр в микровълнова, след което го смесих със сладкарска сметана, за да се получи ганаш.
Пресипах в еднократен пош и декорирах двуцетно руло, посипах с шамфъстък.