Различен крем карамел

10/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач374192281
"Кой не обича крем карамел? Подготвили сме ви един по-различен крем, който е не само вкусен, но и грабва окото"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 234
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 бр.
  • захар - 3 с.л. за карамела
  • пандишпанени изрезки - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и ванилената захар. Карамелизирайте захарта, като накрая добавите 1 с.л. вода.

Изсипете карамела в кексова форма (аз ползвах силиконова). Сипете яйчената смес и подредете парчетата пандишпан.

Печете на водна баня за около 50 мин. на 160 градуса. Внимавайте водата в съда да не завира, а ако това се случи добавете малко студена вода.

Охладеният крем карамел обърнете в подходяща чиния.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мая
Мая
11.02.2016 22:41
много вкусно става и с 3-4 кроасана със шоколад или друг пълнеж които се нарязват на колелца
2
0
Гергана  Георгиева
Правила съм го и със козунак,също става хубаво
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв