Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печена агнешка плешка под фолио

Печена агнешка плешка под фолио

редакция:
Печена агнешка плешка под фолио
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Време е за една вкусна печена агнешка плешка. Върви перфектно със зелени зеленчуци, картофки и любим човек."

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 к. ч.
  • джоджен - пресен
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете черния и червения пипер, олиото и солта. Разбъркайте ги много добре и намажете агнешката плешка с ароматната смес.

Поставете агнешката плешка в тавичка, поръсете с листенца пресен джоджен.

Налейте водата и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 часа.

Махнете фолиото и оставете месото да се запече, за да получи хубава коричка, като от време на време поливайте със соса от тавата.

Ако е необходимо налейте още малко вода. Нарежете печеното агнешко на порции и поднесете с пресни зеленчуци и картофки.

Печената агнешка плешка под фолио е много вкусна.

Вижте също как да си направите печено агнешко бутче или любимото агнешко печено на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: