Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Дунавска риба със сос и зеленчуци във фолио

Дунавска риба със сос и зеленчуци във фолио

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Дунавска риба със сос и зеленчуци във фолио
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. средно голяма платика
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 4 бр. средна големина
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 20 мл
  • топено сирене - 1 бр. триъгълник
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • розмарин
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • лимони - 6 резена
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива, почиства се от люспи и вътрешности, премахвате хрилете и перките й и я разделяте на две парчета като същевременно махате средната кост.

Обезкостявайте бавно и внимателно, за да не остане месо по средната кост. Подправяте парчетата със сол, черен пипер, розмарин, слагате на всяко от тях по 3 резена лимон, 1 нарязана на ситно скилидка чесън и листа пресен магданоз.

Зеленчуците се режат на кръгчета или малки кубчета. Слагат се в тиган заедно с олиото и се запържват за не повече от 2-3 минути като целта е съвсем леко да се промени цветът им, но не и да омекнат напълно.

Когато станат готови режем квадрат фолио с големина около 20х20см и слагаме там половината от зеленчуците. Върху тях слагаме подправената риба.

Маслото и топеното сирене разбиваме до хомогенност и слагаме най-отгоре върху рибното филе. Увиваме фолиото, така че да не могат да изтекат соковете и печем 40 минути на фурна загрята на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: