Класически крем карамел

01/12/2011
от Dark AngelНовак
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим десерт на малки и големи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+2 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 358
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата178
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 38
4 9
3 14
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Албена Асенова-Писева
Класическа,изпитана рецепта,любима на всички.
0
0
deninceto
deninceto
09.03.2016 00:31
класическо и вкусно.един от любимите десерт вкъщи :)
0
0
Наталиа Петрова
Рецептата е сполучлива, точно и ясно описана. Кремът се получи страхотен, нямам никакви забележки!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти