вторник, 24 май

Класически крем карамел

01/12/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.
Изпрати Класически крем карамел
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо103 540
  • Преглеждания за месеца1672
  • Преглеждания за седмицата165
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
Сготви+2 точки
6 потребители сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Класически крем карамел

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 65 гласували
5 37
4 9
3 14
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Албена
08.05.2016 11:01
Класическа,изпитана рецепта,любима на всички.
0
0
deninceto
09.03.2016 00:31
класическо и вкусно.един от любимите десерт вкъщи :)
0
0
Инна Ненова
05.03.2016 10:59
Рецептата е сполучлива, точно и ясно описана. Кремът се получи страхотен, нямам никакви забележки!
0
0
mimss
06.10.2015 16:05
Mnogoo vkusnooo :P
1
0
Светлин
28.11.2014 20:10
Прекрасно, изненадващо добър резултат за "баш" майстор като мен,който веднъж на 3 месеца поглежда в интернет с мисълта за нещо сладко...
3
1
unknown artist
09.02.2014 15:34
уважавам ентусиама, с който някой е отделил време и е написал тзаи рецепта...но :)аз като непрофесионалист(ако съм готвач няма да имам нужда от рецепта за кремкарамел) колко време да се чудя какво отговаря на "1 чаена чаша" в милилитри или какво ще да е това "к.ч."...или да звъннем на баба Ванга..тя умря
Бахарабубъл
30.03.2015 09:29
1 ч.ч захар = 220гр.
Край на спора.
1
0
Джиджка
12.02.2015 16:50
Напротив не мисля изобщо,че е глупава.Какво ще рече к.ч.,всички знаем че кафените чаши са с различен размер,откаде да знам аз за кой размер става на въпрос,поне чаените чаши са що годе всичките с еднакви милилитри ;)
4
0
Мимоза
23.02.2014 10:54
Незнам какъв готвач си. Ама ми изглеждаш мн. Глупава. К.ч. Е кафена чашка това всеки готвач трябва да го знае.
20
8
3
12
Искрен
16.12.2013 12:31
Мерси за рецептата страхотен стана крем карамела
6
3
Юлиана
09.06.2013 16:21
захарта се карамелизира дори и с капка вода,пак става златиста на цвят,тази рецепта си е бабината,от едно време и е сполучлива
4
0
пламито
11.05.2013 12:20
ами като гледам и ти пишеш с доста грешки и ти трябва да се развиваш в правописа
8
2
Axenia
06.02.2013 21:49
То добре за кОлинарията, ама развий се първо в правописа, за да можеш да етеш рецепти :)) Пише се с арУ
кУлинар...:)) Иначе супер , дерзай!
3
7

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Класически крем карамел. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите специалитети за Класически крем карамел. Вкусни рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да приготвим Класически крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.