четвъртък, 18 декември

Класически крем карамел

Публикувана от:
Видяно: 55 181 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Класически крем карамел
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането

Приготвяне на Класически крем карамел

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.

4.3 от 54 Гласа

Отзиви (8)

  • 0
    0
    Отговор
    Светлин

    2014-11-28, Оценка 5 от 5 за Класически крем карамел

    Прекрасно, изненадващо добър резултат за "баш" майстор като мен,който веднъж на 3 месеца поглежда в интернет с мисълта за нещо сладко...
  • 2
    8
    Отговор
    unknown artist

    2014-02-09, Оценка 5 от 5 за Класически крем карамел

    уважавам ентусиама, с който някой е отделил време и е написал тзаи рецепта...но :)аз като непрофесионалист(ако съм готвач няма да имам нужда от рецепта за кремкарамел) колко време да се чудя какво отговаря на "1 чаена чаша" в милилитри или какво ще да е това "к.ч."...или да звъннем на баба Ванга..тя умря
    11
    2
    МимозаНезнам какъв готвач си. Ама ми изглеждаш мн. Глупава. К.ч. Е кафена чашка това всеки готвач трябва да го знае.
  • 2
    0
    Отговор
    Искрен

    2013-12-16, Оценка 5 от 5 за Класически крем карамел

    Мерси за рецептата страхотен стана крем карамела
  • 2
    0
    Отговор
    Юлиана

    2013-06-09, Оценка 4 от 5 за Класически крем карамел

    захарта се карамелизира дори и с капка вода,пак става златиста на цвят,тази рецепта си е бабината,от едно време и е сполучлива
  • 4
    2
    Отговор
    пламито

    2013-05-11, Оценка 5 от 5 за Класически крем карамел

    ами като гледам и ти пишеш с доста грешки и ти трябва да се развиваш в правописа
  • 0
    5
    Отговор
    Axenia

    2013-02-06, Оценка 5 от 5 за Класически крем карамел

    То добре за кОлинарията, ама развий се първо в правописа, за да можеш да етеш рецепти :)) Пише се с арУ
    кУлинар...:)) Иначе супер , дерзай!
  • 1
    2
    Отговор
    Thorin

    2013-01-01, Оценка 4 от 5 за Класически крем карамел

    Никаква вода при топенето на захарта иначе става просто течен захарен сироп и не може да се карамелизира!
    0
    0
    Stefiзащо да не може аз слагам и става супер и се карамелизира ;)
  • 5
    0
    Отговор
    павел

    2012-10-27, Оценка 4 от 5 за Класически крем карамел

    аз съм на 14 и се справих добре мерси за рецептата аз искам да се развивам в колинарията

Домашна и оригинална рецепта за Класически крем карамел. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите специалитети за Класически крем карамел. Вкусни рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да приготвим Класически крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.