Класически крем карамел

01/12/2011
от Dark AngelНовак
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим десерт на малки и големи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179 171
  • Преглеждания за месеца6888
  • Преглеждания за седмицата583
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 40
4 10
3 15
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Evelina Kuzmanova
Evelina Kuzmanova
20.02.2017 19:13
Стана страхотен...Благодаря!
1
0
Албена
Албена
08.05.2016 11:01
Класическа,изпитана рецепта,любима на всички.
1
0
deninceto
deninceto
09.03.2016 00:31
класическо и вкусно.един от любимите десерт вкъщи :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв