събота, 13 февруари

Класически крем карамел

От Dark AngelНовак 01/12/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.
Изпрати Класически крем карамел
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо95 127
  • Преглеждания за месеца837
  • Преглеждания за седмицата265
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Класически крем карамел

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.2 от 61 Гласа

Отзиви (9)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
1
0
Отговор
mimss

2015-10-06, Оценка 5.0 от 5 за Класически крем карамел

Mnogoo vkusnooo :P
3
1
Отговор
Светлин

2014-11-28, Оценка 5.0 от 5 за Класически крем карамел

Прекрасно, изненадващо добър резултат за "баш" майстор като мен,който веднъж на 3 месеца поглежда в интернет с мисълта за нещо сладко...
3
12
Отговор
unknown artist

2014-02-09, Оценка 5.0 от 5 за Класически крем карамел

уважавам ентусиама, с който някой е отделил време и е написал тзаи рецепта...но :)аз като непрофесионалист(ако съм готвач няма да имам нужда от рецепта за кремкарамел) колко време да се чудя какво отговаря на "1 чаена чаша" в милилитри или какво ще да е това "к.ч."...или да звъннем на баба Ванга..тя умря
1
0
Бахарабубъл1 ч.ч захар = 220гр.
Край на спора.
4
0
ДжиджкаНапротив не мисля изобщо,че е глупава.Какво ще рече к.ч.,всички знаем че кафените чаши са с различен размер,откаде да знам аз за кой размер става на въпрос,поне чаените чаши са що годе всичките с еднакви милилитри ;)
20
8
МимозаНезнам какъв готвач си. Ама ми изглеждаш мн. Глупава. К.ч. Е кафена чашка това всеки готвач трябва да го знае.
6
3
Отговор
Искрен

2013-12-16, Оценка 5.0 от 5 за Класически крем карамел

Мерси за рецептата страхотен стана крем карамела
4
0
Отговор
Юлиана

2013-06-09, Оценка 4.0 от 5 за Класически крем карамел

захарта се карамелизира дори и с капка вода,пак става златиста на цвят,тази рецепта си е бабината,от едно време и е сполучлива
8
2
Отговор
пламито

2013-05-11, Оценка 5.0 от 5 за Класически крем карамел

ами като гледам и ти пишеш с доста грешки и ти трябва да се развиваш в правописа
3
7
Отговор
Axenia

2013-02-06, Оценка 5.0 от 5 за Класически крем карамел

То добре за кОлинарията, ама развий се първо в правописа, за да можеш да етеш рецепти :)) Пише се с арУ
кУлинар...:)) Иначе супер , дерзай!
3
2
Отговор
Thorin

2013-01-01, Оценка 4.0 от 5 за Класически крем карамел

Никаква вода при топенето на захарта иначе става просто течен захарен сироп и не може да се карамелизира!
0
1
Stefiзащо да не може аз слагам и става супер и се карамелизира ;)
7
0
Отговор
павел

2012-10-27, Оценка 4.0 от 5 за Класически крем карамел

аз съм на 14 и се справих добре мерси за рецептата аз искам да се развивам в колинарията

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Класически крем карамел. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите специалитети за Класически крем карамел. Вкусни рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да приготвим Класически крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.