Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени банани

Пържени банани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържени банани1 / 2
24/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусотия, която може да спретнете за няколко минути само"

Необходими Продукти

  • банани - 4 броя, по - твърди
  • лимони - 1 брой
  • ром - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 100 г
  • нишесте - 50 г
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 120 мл
  • пудра захар - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените банани на 2 по дължина. Поръсете ги с лимоновия сок, рома и захарта и ги оставете да престоят така за половин час.

Разбъркайте заедно брашното, нишестето, ванилията, олиото, яйцето и прясното мляко и оставете и панировката да престои 30 минути в хладилник.

Преди пърженето отцедете бананите, оваляйте ги хубаво в панировката и ги изпържете в сгорещена мазнина. Отцеждайте ги върху решетка и поднесете поръсени с пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

силвия
силвия
Относно пържените банани: често ги правя заради дъщерята,калорична бомба са!!! По-добре стават,ако количеството на нишестето е по-голямо,от това на брашното.Прясното мляко може и в по-малко количество да е, сместа по-гъстичка е по-добре.След изпържването аз ги поръсвам с канела и от горе мед.Умопомрачителна вкусотия, не се препоръчва на диетуващи :)
02.12.2012 14:19
123
123
Обичам банани,но не знаех,че се пържат!!!Ха-ха!
27.06.2012 09:44