Начин на приготвяне
Тези банани се използват, когато са узрели и имат черни петна, а най-добри са, когато са напълно черни.
Обикновено ще ги закупувате зелени в магазина, така че им трябват няколко седмици, за да станат черни на проветриво място.
Затова се въоръжете с търпение. Колкото по-черни са, толкова по-сладки са.
Обелете бананите, нарежете ги на пръстени и ги сложете в по-дълбок съд.
Поръсете върху бананите сол, джинджифил на прах, лук на прах, жълта захар, сол, чили на прах и разбъркайте всичко.
В малка тенджера сложете цялото растително масло и изчакайте маслото да се загрее.
В загрятото масло поставяйте един по един нарязаните банани и ги
изпържете от двете страни.
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене.