Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени банани за готвене

Пържени банани за готвене

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пържени банани за готвене
Снимка: Lenka
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Добавете нещо ново в менюто си - ето ви едно предложение"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. за готвене
  • джинджифил - 1 ч.л., на прах
  • лук - 1/2 ч.л., прах
  • жълта захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чили на прах - 1 ч.л.
  • растително масло - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези банани се използват, когато са узрели и имат черни петна, а най-добри са, когато са напълно черни.

Обикновено ще ги закупувате зелени в магазина, така че им трябват няколко седмици, за да станат черни на проветриво място.

Затова се въоръжете с търпение. Колкото по-черни са, толкова по-сладки са.

Обелете бананите, нарежете ги на пръстени и ги сложете в по-дълбок съд.

Поръсете върху бананите сол, джинджифил на прах, лук на прах, жълта захар, сол, чили на прах и разбъркайте всичко.

В малка тенджера сложете цялото растително масло и изчакайте маслото да се загрее.

В загрятото масло поставяйте един по един нарязаните банани и ги

изпържете от двете страни.

Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: