Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с пържени банани

Блини с пържени банани

Блини с пържени банани
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Човек може да се отърве от изкушението само като му се отдаде - така че не чакайте, ами си хапнете от блините с пържени банани"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • шарлан - 1 с.л.
  • кефир - 300 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване на тигана
  • За плънката
  • банани - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - за поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Добавяме последователно кефира, шарлана, водата, захарта, солта, бакпулвера и брашното и продължаваме да разбиваме до хомогенност.

Изпичаме блини в тефлонов тиган, като преди всяка намазваме с по-малко масло.

След като блините са готови, загряваме маслото за плънката в същия тиган.

Добавяме захарта и предварително нарязаните на дълго на 4 части банани.

Запържваме ги при постоянно разбъркване до леко карамелизиране.

Поставяме по малко от плънката във всяка блина и навиваме стегнато.

Подреждаме блини с пържени банани в чинийки, поливаме с малко мед и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: