Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата с карамелизиран лук и бекон

Картофена салата с карамелизиран лук и бекон

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Картофена салата с карамелизиран лук и бекон1 / 2
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разнообразете класическата салата с бекон, карамелизиран лук и ароматен дресинг"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л
  • масло - 20 г разтопено
  • захар - 1 с.л кафява
  • лук - 2 червен глави средни
  • бекон - 4 резена
  • грах - 200 г от консерва
  • магданоз
  • за дресинга
  • майонеза - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 1/4 ч.ч. захвасена
  • оцет - 1 с.л ябълков
  • хрян - 2 с.л
  • лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се варят за около 15 минути. Изцедете ги и ги прехвърлете в тава с бекона, нарязан на ивици и лука - нарязан на шайби.

Добавете маслената микстура, разбъркайте и печете около 25-30 минути или докато картофите станат хрупкави, а лукът омекне.

Направете дресинга и хубаво го разбъркайте. Добавете граха, дресинга и магданоза към топлата картофена смес, осолете и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: