Начин на приготвяне
Почистете лука и го срежете на половинки. Нарежете половините на тънки слайсове.
Загрейте зехтина в тиган на умерена към силна температура. Изсипете лука и пържете около 8 мин., или докато поомекне.
Намалете температурата, поръсете с щипка захар и гответе на слаб котлон около 20 мин., или докато лукът се карамелизира и стане златист.
Разстелете тестото за пица в подходяща тава върху хартия за печене. Наредете нарязаната на кръгчета моцарела и пушено сирене.
Подредете и бекона, нарязан на тънки парченца, и разпръснете карамелизирания лук.
Поръсете със сух риган и босилек и печете пицата в предварително загрята фурна на 180 градуса от 20 - 30 мин. или до готовност на тестото.
Пицата с карамелизиран лук и бекон е готова.
Ако обичаш пица, опитай и другите ни предложения за пица с бекон, традиционната пица по италиански или тази пица с лаваш.