Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с карамелизиран лук и бекон

Пица с карамелизиран лук и бекон

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пица с карамелизиран лук и бекон
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Диетата ви е обречена, когато във фурната се пече пица с карамелизиран лук и бекон"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • захар - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1 - 2 с.л
  • бекон - 100 г
  • моцарела - 120 г
  • сирене - 100 г пушено
  • тесто - 250 г готово, за пица
  • босилек - сух, за поръсване
  • риган - сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го срежете на половинки. Нарежете половините на тънки слайсове.

Загрейте зехтина в тиган на умерена към силна температура. Изсипете лука и пържете около 8 мин., или докато поомекне.

Намалете температурата, поръсете с щипка захар и гответе на слаб котлон около 20 мин., или докато лукът се карамелизира и стане златист.

Разстелете тестото за пица в подходяща тава върху хартия за печене. Наредете нарязаната на кръгчета моцарела и пушено сирене.

Подредете и бекона, нарязан на тънки парченца, и разпръснете карамелизирания лук.

Поръсете със сух риган и босилек и печете пицата в предварително загрята фурна на 180 градуса от 20 - 30 мин. или до готовност на тестото.

Пицата с карамелизиран лук и бекон е готова.

Ако обичаш пица, опитай и другите ни предложения за пица с бекон, традиционната пица по италиански или тази пица с лаваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: