Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран в гърне

Шаран в гърне

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Шаран в гърне1 / 2
07/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • лук - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • чушки - 200 г печени
  • масло - 60 г
  • бяло вино - 250 мл
  • оцет - 30 мл винен
  • олио - 200 мл
  • магданоз
  • риган - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шарана режете на шайби по около 100 г. Зеленчуците режете на ситно. Намаслявате гърнето и редите ред риба, ред зеленчуци и между тях подправки.

Отгоре сипвате оцета, виното и слагате маслото.

Захлупвате гърнето и го слагате в студена фурна. Включвате я на максимална мощност за половин час и после намалявате до най-ниската степен за 4 часа.

Става бавно, но изключително крехко и вкусно. Ако имате пещ ще е още по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: