Начин на приготвяне
Намажете гювеча с олио и сложете половината телешки жили. Поръсете една чаена лъжичка сол и разбъркайте.
Сложете половината черен пипер, дафинови листа, едното телешко бульонче и разбъркайте. Сложете един морков, две глави лук, целината, половината пащърнак, другата половина от телешките жили, още 1 чаена лъжичка сол и разбъркайте.
Сложете бахара, останалия черен пипер и дафинови листа, две глави лук, три моркова, другата половина от пащърнакът, още един телешки бульон, доматената паста и разбъркайте.
Добавете червеното вино, водата и пак разбъркайте хубаво. Сложете алуминиево фолио.
Загрейте предварително фурната на 100°C.
Увеличете на 200°C след 10 минути. След като усетите миризмата на ястието, намаляте на 120°C за 6-7 часа.
След това добавете четири картофа, нарязани на едро и разбъркайте телешкото с картофи.
Сложете вкусно горнооряховско гърне във фурната за още половин час на 120°C.
Коментари