Вкусно Горнооряховско Гърне

ОлиОли
Чирак
4655452
Вкусно Горнооряховско Гърне
Снимка: Анонимен
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
450 мин.
Общо
470 мин.
Порции
12
"Вкусно горнооряховско гърне, пред което никое мъжко сърце не може да е равнодушно"

Необходими Продукти

  • телешки жили - 1 кг или тлъсто телешко месо
  • картофи - 4 бр. средни
  • доматена паста - 250 г
  • олио - 1 с.л. за намазване на гърнето
  • черен пипер - 15 зърна
  • дафинови листа - 4 бр.
  • бахар - 5 зърна
  • телешки бульонa - 2 бр.
  • глави лук - 4 бр.
  • глава целина - 1/2
  • пащърнак - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • червено вино - 250 мл
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете гювеча с олио и сложете половината телешки жили. Поръсете една чаена лъжичка сол и разбъркайте.

Сложете половината черен пипер, дафинови листа, едното телешко бульонче и разбъркайте. Сложете един морков, две глави лук, целината, половината пащърнак, другата половина от телешките жили, още 1 чаена лъжичка сол и разбъркайте.

Сложете бахара, останалия черен пипер и дафинови листа, две глави лук, три моркова, другата половина от пащърнакът, още един телешки бульон, доматената паста и разбъркайте.

Добавете червеното вино, водата и пак разбъркайте хубаво. Сложете алуминиево фолио.

Загрейте предварително фурната на 100°C.

Увеличете на 200°C след 10 минути. След като усетите миризмата на ястието, намаляте на 120°C за 6-7 часа.

След това добавете четири картофа, нарязани на едро и разбъркайте телешкото с картофи.

Сложете вкусно горнооряховско гърне във фурната за още половин час на 120°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма ли да се пусне гърнето на предварително загрята фурна?
28.01.2024 17:35
Анонимен
Анонимен
Струва ми се че е много целината тя е с ъс силен аромат
28.01.2024 06:05
1