Начин на приготвяне
Загрейте маста и запържете ситно нарязания лук. Когато омекне добавете и телешкото месо, нарязано на кубчета със страна 2 см. Овкусете със сол, черен пипер и се запържва, докато месото се запечата от всички страни.
Добавят се чушките, нарязани на шайби, червеният пипер и се запържва още 1-2 минути. Поръсва се с с брашно и хубаво се разбърква.
Продуктите се прехвърлят в глинен гювеч. Добавя се около 1 л. вода, нарязаните на кубчета моркови и наситнения чесън и морков.
Всичко се обърква, слагат се дафиновите листа, захлупва се и се пече около 90 минути на 150 градуса. Добавят се консервиранте домати и се допича още 45-60 минути на 150-160 градуса.