Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Содена баница

Содена баница

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"От баба сме научили най-вкусната рецепта за селска содена баница, а знаете, че баба готви най-добре"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Пресейте брашното и направете кладенче от него. В кладенчето сложете киселото мляко със содата.

Чукнете едно по едно яйцата. Добавете солта и олиото.

Натрошете сиренето и го добавете при останалите продукти. Разбъркайте добре, за да стане еднородно и лепкаво тесто.

Може да я изпечете цяла баницата или да направите малки банички.

Намаслете тавата предварително и печете в загрята фурна на 180-190 градуса. По желание може да я намажете отгоре с малко краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: