Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Домашна торта с крем ванилия

Домашна торта с крем ванилия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Домашна торта с крем ванилия1 / 4
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Една невероятно вкусна и лека домашна торта за вашата трапеза. Прекрасна рецепта от Дебелата Берта. Участвай и ти в нашия кулинарен конкурс https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 броя
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 броя прах
  • сода - 1 с.л.
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • яйца - 3 - 4 броя
  • брашно - 8 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета + 2 капки есенция
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 2 с.л.
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете първо разбъркайте содата с киселото мляко. Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете киселото мляко и всички останали съставки за блатовете.

От сместа изпечете 3 отделни блата в тава, застлана с хартия за печене. По желание единия блат може да оцветите с лъжица какао.

Пригответе и захарен сироп от 2 ч.ч. вода и 6 ч.л. захар, кипнат на котлона.

За крема сложете млякото да се загрее заедно със захарта. На тънка струйка добавете предварително разбитите яйца и брашното.

Бъркайте, докато кремът се сгъсти и накрая добавете ванилията и лимоновата кора, както и 2 с.л. масло.

Всички съставки за тортата трябва да са добре охладени. Сложете първия блат в поднос, сиропирайте, сложете крем и така с другите блатове.

Отгоре намажете цялата торта с крема и украсете с орехи. Сложете Домашната торта с крем ванилия в хладилник за няколко часа преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
525
428
35
29
10
Дай твоята оценка: