Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с крем карамел

Торта с крем карамел

ДарияДария
Новак
12541277
Торта с крем карамел
Снимка: Дария
1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Кодрит Кадир? Както и да го наречете, да знаете, че е много вкусно"

Необходими Продукти

  • За крем карамела
  • захар - 5 с.л. захар
  • за крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за блата
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • какао - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на формата за кекс, където ще се пече тортата с крем карамел, се изписва 5 с.л. захар. Слага се във фурната, за да се карамелизира захарта. След това се изважда от фурната и се оставя на старана да изстине.

За да направим крема разбиваме 2 яйца, добавяме захарта и ванилията. Добавя се и прясното мляко и се разбива до получаването на крема.

За блата се разбиват яйцата със захарта първо. Добавя се олио и прясно мляко и отново се разбива. При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, какаото и бакпулвера.

Загрява се фурната на 180 градуса. След като карамелът е изстинал, се изсипва сместа за крема. Изсипете сместа за кекс равномерно.

Поставя се формата на кекса в тава, пълна с вода. Пече се на 180 градуса на водна баня, за около 60 минути.

След като приключи печенето, изважда се сладкиша и се оставя да изстине напълно. След като стане студен се обръща в чиния, подходяща за размера на сладкиша ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Marinova
Gergana Marinova
Тортата е хубава,но на мен лично блата ми идва в повече”може да е на половина”.
12.03.2017 21:49
2