Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо месо с бял сос

Говеждо месо с бял сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Говеждо месо с бял сос1 / 2
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 70 г
  • сол
  • бульон - 1 ч.ч. телешки от кубче
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. Разтопяваме маслото и в него задушаваме нарязаните лук и морков, докато омекнат.

След това слагаме месото в йенска тенджера и го поръсваме с подправките. Отгоре изсипваме задушените зеленчуци и заливаме с виното и бульона. Слагаме капака и запичаме ястието в умерена фурна за около 60 мин.

Малко преди да е готово ястието изваждаме месото, а към получения сос добавяме прясното мляко, разбито с брашното.

Слагаме соса да поври около 15-20 мин. и с него заливаме месото. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: