Начин на приготвяне
За това лесно фрикасе се взима се тенджера с ненадраскващо покритие. Слага се брашното, съвсем леко да се препече, за да няма вкус на сурово брашно.
Добавят се маслото и олиото, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, за да не става на бучки.
Постепенно се добавя прясното мляко, като през цялото време се разбърква енергично с телената бъркалка.
Добавя се течен пилешки бульон или вода, за да се регулира гъстотата на соса.
Прави се малко по-течен, за да поври с месото и да не се сгъсти много при изстиване на соса. Непрекъснато се разбърква. Овкусява се с черен пипер, пилешки бульон и сол.
Пушеното месо се нарязва на пържоли. Добавя се. Непрекъснато се разбърква.
Пушеното месо с бял сос се оставя да поври няколко минутки на по-слаб огън и се разпределя на порции.
Нападайте!