Еклери със сладолед

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876943
Еклери със сладолед
Снимка: Мария Доева
1 / 2
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
35
"Опитахме тези разкошни еклери със сладолед и нищо не може да ни накара да спрем да се усмихваме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч., може и вода
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сладолед - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме млякото и го слагаме да заври на умерен котлон. След като заври прибавяме солта, захарта и маслото и разбъркваме добре.

След това добавяме и брашното, може наведнъж като непрекъснато се бърка, докато започне да се отделя от стените на съда. Като вземе да се отделя го махаме от котлона и оставяме тестото да се поохлади. След това взимаме яйцата и ги разбиваме.

Прибавяме едно по едно яйцата (след като тестото поеме много добре едното яйце, тогава се слага следващото), като непрекъснато се бърка тестото, докато поеме всички яйца и стане гладка смес.

Сместа се изсипва в шприц или със малка лъжичка си слагате от сместа във тавата, в която слагаме хартия за печене. След това ги слагаме да се изпекат в умерена фурна, до леко порозовяване.

Изстиналите еклерчета се разрязват на две и се пълнят със сладолед по избор. Поднасят се веднага, за да не се разтопи сладоледът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: