Желирани ягодки мъфини

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Желирани ягодки мъфини
Снимка: Анонимен
1 / 2
26/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Десерт за шампиони - глазирани мъфини, с които ще оберете всички аплосисменти"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • цедено кисело мляко - 20 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • ягоди - 50 г
  • бял шоколад - 50 г
  • лимонови резанки - 10 бр. ж
  • желирани бонбони - зелени лентички
  • шоколадови пръчици - 1 с.л.
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, цеденото мляко, ванилията, царевичното нишесте, брашното и бакпулвера и разбиваме до хомогенна смес.

Изчистваме ягодите и ги нарязваме на малки парченца. Добавяме ги към сместа и разбъркваме.

За форма на ягода ни трябват кръгли силиконови формички за мъфини. Предварително си подреждаме формичките в кръгла тава плътно една до друга в кръг.Те трябва да се притискат една в друга, като по този начин ще се промени тяхната форма от кръгла на стеснена в едната част, където е центърът на тавата и така ще наподобяват ягоди.

Пълним формичките със смес и ги изпичаме в умерена фурна. Оставяме ги да изстинат така, както са си в силиконовите формички и в тавата, без да ги вадим и разместваме.

В купа смесваме желираните резанки и начупения бял шоколад. Загряваме за няколко секунди в микровълнова. Разбъркваме и пак загряваме и така, докато не се получи гъста течност. Добавяме капка червена сладкарска боя и разбъркваме до получаване на равномерен цвят.

Изваждаме изстиналите кексчета върху решетка и започваме да ги обливаме с желираната течност. Това, което се стече отдолу, го събираме с лъжица и с него отново поливаме всяко кексче.

Оставяме глазурата да се стегне и украсяваме, като от зелените желирани лентички правим дръжките на ягодките, а шоколадови пръчици поръсваме, за да имитираме семчиците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: