Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Супа от топчета за ценители

Супа от топчета за ценители

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Супа от топчета за ценители
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Само за истински ценители Храна за душата, която оставя приятни спомени и невероятни изживявания с най-близките хора"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г
  • телешко месо - 100 г
  • мазнина - 50 мл растителна
  • ориз - 1 к.ч. бланширан
  • лук - 1 глава, по - едър
  • чушки - 1/2 бр. червена пиперка
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр., средни
  • месен бульон - 1.300 мл. /вода/
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л., с връх и още за овалване на топчетата
  • черен пипер - 10 зърна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз - пресен + корени от магданоз
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смилам месото и го омесвам с 1/3 от ориза, 1/2 к.л. смлян черен пипер, чубрица, малко настърган на ситно лук и малка част от белтъка на яйцето.

От получената смес оформям малки топчета, които овалвам в брашно.

В тенджера с кипящ домашен месен бульон /или вода/ слагам корените от магданоза и зърната черен пипер, завързани в марля.

Изсипвам внимателно топчетата и прибавям към тях предварително нарязаните на ситно и задушени морков, чушка, остатъка от лука и сол на вкус.

Варя на силен котлон за около още 10 минути, след което намалявам температурата и прибавям ориза, картофите, нарязани на дребни кубчета и доматите, настъргани на ренде /или доматена салца/.

Изваждам марлята с подправките. Ако прецените, че течността не е достатъчна, можете да добавите още горещ бульон или вода.

Супата топчета се вари още 20 минути, след което прибавям варената застройка. За нея смесвам киселото мляко, брашното и яйцето, като ги разбивам добре.

След загряването ѝ добавям част от бульона на супата, за да изравня температурата.

Прибавям застройката към супата и поръсвам с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз.

Поднасям я с прясно изцеден лимонов сок.

Забележка: Когато варя свинско месо, част от бульона винаги запазвам за супата от топчета. Вкусът ѝ е по-наситен, особено полезна и в детската кухня.

Супата от топчета за ценители е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много.вкусна.супа.
22.10.2023 20:29
2
Потребител#249007
Потребител#249007
Много сполучлива рецепта. Супата е много вкусна, дори само с говежда кайма. Само да ви обърна внимание, че в рецептата има домати а ги няма в списъка с продуктите - аз сложих около една чаена чаша настъргани домати и стана много добре. Сърдечно благодаря.
23.12.2020 21:49
Анелия
Анелия
Страхотна рецепта! Благодаря!
19.01.2020 00:42
2
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Ви! Радвам се, че Ви е харесал вкусът ѝ! Да Ви е сладко!
08.10.2019 12:17
2
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна и подробна рецепта! Благодаря, великолепна супа се получи. Аз добавих и 2 стръка целина накрая, въпрос на вкус...
07.10.2019 20:01
2