Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от птичи дробчета

Пастет от птичи дробчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пастет от птичи дробчета1 / 2
06/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
"Изискано и много вкусно - ето как да смаете всички с кулинарните си умения, при това без много усилия"

Необходими Продукти

  • карантия - 300 г птичи дроб
  • бекон - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • сол - 1 к.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • бахар - 2 зрънца, счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете птичите дробчета, измийте ги и ги нарежете едро. Залейте ги с вряла вода и оставете така за 6 минути.

След това ги отцедете и ги прехвърлете в кухненски робот или в блендер. Добавете едро нарязания бекон, яйцата, прясното мляко, лимоновия сок, скилидките чесън и подправките.

Пасирайте всичко до хомогенност. Получената маса сипете в йенска тавичка или друга форма за печене, загладете и сложете съда на водна баня.

Сложете пастета от птичи дробчета да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 50 минути - 1 час. Изпечения пастет оставете напълно да изстине и го обърнете.

Поднесете с препечени филийки хляб, брускети, крекери и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

emi
emi
браво Милко, супер стана!!!!!!!!!!!!!
05.10.2012 15:54