Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от пилешки дробчета и червен боб

Пастет от пилешки дробчета и червен боб

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3625k1k2k1
Пастет от пилешки дробчета и червен боб
Снимка: Juliya
1 / 2
30/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пастетът от пилешки дробчета и червен боб е вкусен както охладен, така и леко топъл."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 250 г
  • червен боб - 100 г сварен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - 3 с.л (сухо)
  • краве масло - 50 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 3 бр.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган, добавете нарязаните на едро лук, морков и чесън и задушавайте за около 5 минути.

Прибавете пилешките дробчета, дафиновия лист и бахара.

Похлупете и гответе на умерен огън около 15 минути, разбърквайки от време на време.

Добавете виното, червения боб (може и бял) и останалите подправки.

Разбъркайте и гответе още около 5-10 минути.

Махнете тигана от котлона, извадете бахара и дафиновия лист.

Прехвърлете сместа за пилешкия пастет в блендер или купа, добавете кравето масло и пасирайте.

Пастетът от пилешки дробчета и червен боб е вкусен както охладен, така и леко топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: