Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме пилешките дробчета. Пилешкото месо измиваме и нарязваме на парчета.
В съд поставяме дробчетата и пилешкото месо и сваряваме за около половин час в тенджера заедно с нарязания морков, чушка, дафиновите листа и зърната черен пипер.
След като са готови, изваждаме топчетата черен пипер и дафиновите листа и прецеждаме, като оставаме част от водата.
Нарязваме пресния лук и чесъна и ги задушаваме в малко масло на тиган.
Към тях добавяме дробчетата, пилешкото и зеленчуците и задушете заедно за няколко минути.
Овкусяваме с индийско орехче и солта.
Всичко това поставяме в блендер, наливаме от оставената вода и една кафена чаша готварска сметана и пасираме пастета до гладкост.
Готовия пилешки пастет поднасяме върху филия хляб.
Домашният птичи пастет е много вкусен.