Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Икономичен кейк

Икономичен кейк

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Икономичен кейк1 / 2
16/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 1 - 2 броя
  • масло - 2 с.л. или 3 с.л. олио
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - на вкус
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта и яйцата, докато се получи гладък крем. Добавете при непрекъснато разбиване млякото с разтворения бакпулвер в него.

Следват пресятото брашно, което се добавя постепенно. Към хомогенизираната кексова смес добавете орехите (може и по-малко количество) и около 1 ч.л. канела.

Сипете сместа в подмазнена и набрашнена кейкова форма. Сложете икономичния кейк да се изпече в загряна на около 180 градуса фурна.

Накрая проверявайте с клечка дали е готов. Може да поръсите готовия икономичен кейк със смес от пресята канела с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: