Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Разложка фудула

Разложка фудула

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Разложка фудула1 / 2
21/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Думите не стигат, да опишем вкуса и аромата на тази разложка фундула. Трябва да я опитате сами"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха хлебна, хмелова
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г
  • брашно - към 600 г
  • яйца - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, солта, захарта и размитата в хладка вода мая и малко мляко. Замесва се тесто като за баница, което се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто леко се премесва и се разделя на части. На дъното на намаслена тава разтеглете едната половина тесто и поръсете обилно със смес от натрошено сирене с яйца.

Залейте с разтопеното масло и покрийте с втората половина от тестото, разстлано като дебела кора. Намажете обилно с масло отгоре и се разпределя останалата смес сирене и яйца.

Разложката фудула се пече в предварително загряна фурна до зачервяване. Фудулата се хапва топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

анелия
анелия
На Разложката фудула най отгоре се слагат на тънко нарязани сланинки и е хубаво да се намаже само с яйце , за да стане хрупкава, а не да има вкус на втасала баница
09.02.2016 11:40
1