Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баничка с юфка

Пухкава баничка с юфка

Пухкава баничка с юфка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Вместо с обикновени кори, може да приготвите невероятна баничка с юфка Поднесете с айрян и се насладете на вкуса"

Необходими Продукти

  • юфка - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с помощта на бъркалка.

Добавете киселото мляко, прясното мляко и натрошеното сирене.

Разбъркайте и добавете юфката.

Намажете подходяща тава за печене с масло.

След като юфката се напои, изсипете сместа в тавата за печене.

Полейте с разтопено масло.

Сложете тавата в загрята фурна и изпечете баницата на 170 градуса до златист загар.

Поднесете баницата с айран.

Пухкавата баничка с юфка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Баницата стана сбита
03.11.2023 17:49
2
Анонимен
Анонимен
Течноста е малко и баницата стана сбита
21.08.2023 11:27
3
Анонимен
Анонимен
Количеството на юфката е много за течната смес! Има нещо сбъркано с пропорциите! Иначе е интересно, ще променя за себе си нещо. За сега долях прясно мляко, за да спася баницата! Ще видим дали ще успея! Късмет на другите!
05.11.2022 11:28
5
1
Tinka Grand
Tinka Grand
Cъс сурова юфка ли e ?
15.02.2020 15:49
1