Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Разложка шупла

Разложка шупла

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
04/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Класика от македонския край Шупла със сирене в тавичка. Любима закуска от югозападна България. Това е една много стара рецепта предавана през мноого поколения!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 20 г
  • сирене - 70 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с малко вода, постепенно прибавете пресятото брашно и сол и разбъркайте.

Трябва да получите тесто, което е малко по-гъсто от палачинково.

Прехвърлете го в предварително намазнена тавичка, добавете натрошеното сирене и маслото.

Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.

По желание може да поръсите с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Питанка
Питанка
Абе като гледам това на нищо не мязи ....
07.02.2016 19:13
Койчо
Койчо
Шупла или мързелива баница, двете имена на едно и също нещо се прави с горе посочените продукти, но също кисело мляко и сода, за да може да набухне. Като няма набухвател резултата е виден на снимката, но може в Разлог така да си го харесват.
10.06.2015 21:57
1
1
Краси
Краси
А къде се слага другата част от маслото?!
09.06.2015 09:02
1
Покажи всички подкоментари