Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Вулкан от ементал с ябълки и моркови

Вулкан от ементал с ябълки и моркови

Вулкан от ементал с ябълки и моркови
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Истински вулкан, но от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • ементал - 1 парче
  • ябълки - 1/2 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л. (може и цедено)
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • За декорация
  • орехи
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Навийте ементала и затворете с клечка за зъби.

Рендосайте ябълката и моркова. Полейте и разбъркайте с оцета (слага се, за да не стане кафява ябълката).

Сложете млякото, солта и захарта. Разбъркайте и напълнете ементала.

Декорирайте предястието с запечени орехи и стафиди.

Вулканът от ементал с ябълки и моркови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: