Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с морков и ябълки

Сладкиш с морков и ябълки

Сладкиш с морков и ябълки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Въздушен, ароматен и толкова лек, че от сърце ви препоръчваме да си хапнете поне 3 парченца"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • лешници - 1 шепа начукани
  • канела - 1 ч.л.
  • нескуик - 1 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 1 ч. ч .с връх
  • моркови - 1 голям
  • ябълки - 1 голяма
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата и един белтък със захарта до побеляване. Добавя се олио, канела, нескуик, начукани лешници. Разбърква се добре.

Морков и ябълка се обелват от кората и настъргват на едро ренде в две отделни купи.

Ябълката се поръсва с лъжица лимонов сок, след 3 минути се отцежда сокът и смесваме с морковите.

Сипват се в кексовата смес, добавя се брашното смесено с бакпулвера и отново се разбърква.

В тавичка върху хартия за печене се разпределя тестото и заравнява с лъжица. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

Изважда се върху решетка, поръсваме ябълковия сладкиш с пудра захар. Нарязва се на ромбоиди и сервираме.

Сладкишът с морков и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: