Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата и един белтък със захарта до побеляване. Добавя се олио, канела, нескуик, начукани лешници. Разбърква се добре.
Морков и ябълка се обелват от кората и настъргват на едро ренде в две отделни купи.
Ябълката се поръсва с лъжица лимонов сок, след 3 минути се отцежда сокът и смесваме с морковите.
Сипват се в кексовата смес, добавя се брашното смесено с бакпулвера и отново се разбърква.
В тавичка върху хартия за печене се разпределя тестото и заравнява с лъжица. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Изважда се върху решетка, поръсваме ябълковия сладкиш с пудра захар. Нарязва се на ромбоиди и сервираме.
Сладкишът с морков и ябълки е готов.