Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с моркови и ябълки

Кейк с моркови и ябълки

Кейк с моркови и ябълки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Когато искате кейк, ама да е много, много вкусен - значи искате кейк с моркови и ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1п.
  • канела - 2 ч.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ябълки - 2 бр. средни
  • моркови - 2 бр. средни
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките на едро ренде, а морковите на ситно.

Разбийте яйцата със захарта, прибавете олиото, киселото мляко, ванилията и канелата.

Разбъркайте до еднородност. Прибавете брашното, бакпулвера, содата бикарбонат и солта.

Разбийте отново до хомогенност и прибавете настърганите ябълки и моркови. Размесете добре с лъжица.

Изсипете сместа в тава с незалепващо дъно. Печете на около 200 градуса за около 40-45 минути.

Готовия кейк поръсете с пудра захар.

Кейкът с моркови и ябълки е много сполучлив!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: