Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Хотпот – холандско национално ястие

Хотпот – холандско национално ястие

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Хотпот – холандско национално ястие1 / 2
26/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2-3
"Открийте приликите между българската и холандската кухня, тук"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 500 г
  • моркови - 600 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 300 г
  • вода - 600 мл
  • сол
  • магданоз
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измитото месо във вряща подсолена вода, добавете подправките и варете под похлупак на тих огън. Когато месото е почти омекнало, добавете нарязаните на кубчета моркови, след малко нарязаните също на кубчета картофи и скълцания ситно лук.

Гответе ястието, докато остане само на мазнина без никаква течност. Подредете зеленчуците и картофите в блюдо, полейте с разтопеното масло, украсете с магданоз и сложете нарязаното на филийки месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#272233
Потребител#272233
Това не се казва така.
Истинския хотпот представлява пюре от картофи,моркови и лук върху което се поставя запържен бесон или запържен вурст.
Съжалявам но живея тук.Не използвайте имена.които са сложни за обяснение в България.
Иначе рецептата е супер.
03.04.2021 18:46
1
МАРИЯ
МАРИЯ
Как да остане само на мазнина,като не се слага при варенето мазнина-телешкото месо не е мазно
01.09.2014 07:10
1
аси
аси
Това е българско телешко варено!
29.08.2014 14:36
4