Начин на приготвяне
Измиваме месото добре и го нарязваме на парчета. Сгорещяваме олиото и в тях задушаваме нарязаното месо. След това добавяме нарязаните лук, моркови и целина.
Подправяме с червен пипер и изсипваме настърганите на ситно домати. Оставяме всичко да се задушава на тих огън. Когато месото и продуктите станат готови, добавяме виното, нарязаните на ивички краставички и подправките.
Добавяме и брашното, разбито в малко вода. Оставяме ястието още 5-6 мин. и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Готовото ястие поднасяме в порционни чинии с картофено пюре, приготвено по следния начин: Обелваме и измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Когато станат готови, ги пасираме, заедно с млякото, маслото и сол на вкус.