Ястие по Камчийски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Ястие по Камчийски
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Няма нужда да търсите сложни гозби с екзотични продукти, когато добре приготвеното свинско месце с точната гарнитура ще ви се услади двойно повече"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • лук - 4 - 5 глави, кромид
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • за гарнитурата
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на парчета. Сгорещяваме олиото и в тях задушаваме нарязаното месо. След това добавяме нарязаните лук, моркови и целина.

Подправяме с червен пипер и изсипваме настърганите на ситно домати. Оставяме всичко да се задушава на тих огън. Когато месото и продуктите станат готови, добавяме виното, нарязаните на ивички краставички и подправките.

Добавяме и брашното, разбито в малко вода. Оставяме ястието още 5-6 мин. и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Готовото ястие поднасяме в порционни чинии с картофено пюре, приготвено по следния начин: Обелваме и измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Когато станат готови, ги пасираме, заедно с млякото, маслото и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: