Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Чеснов винегрет

Чеснов винегрет

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Чеснов винегрет
Снимка: Зори
1 / 3
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Майсторите знаят, че точният дресинг е онова, което превръща обикновената салата в невероятно мезе"

Необходими Продукти

  • винен оцет - 2 с.л. червен
  • чесън - 1 едра скилидка
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете червения винен оцет с меда и разбъркайте енергично до разтопяването му.

Добавете пресованата скилидка чесън, солта, дижонската горчица и зехтина и разбъркайте до хомогенизирането на дресинга.

Ако не го използвате веднага, може да го съхранявате в стъклено бурканче в хладилник за по-лесно разбъркване преди употреба.

Чесновият винегрет е идеален за всякакви салати, съдържаща морски дарове, като зелена салата с риба тон например.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: