Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата винегрет по френски

Салата винегрет по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата винегрет по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави
  • грах - 300 г консервиран
  • кисели краставички - 2 бр.
  • стафиди - 1 шепа
  • лимони - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват. Отцеждат се добре и когато изстинат, се добавят отделно сварените и нарязани на кубчета цвекло и моркови.

Киселите краставички, единият лимон и лукът се нарязват на дребно и заедно със стафидите и отцеденият грах се добавят към картофите и цвеклото.

В 100 мл от водата, в която са се варили зеленчуците, се добавят виното, зехтинът, черният пипер, солта, горчицата, оцетът и сокът на втория лимон.

Оставя се да кипне и когато изстине, с този дресинг се залива салатата и се похлупва. Оставя се за половин час, за да попият зеленчуците и се сервира гарнирана със сварените яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: