Палачинки с кисело мляко

15/01/2013
Росица Иванова
отРосица ИвановаЧирак26254836
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
89 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469 948
  • Преглеждания за месеца4952
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана76 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена89

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.подобни рецепти тук

5 106
4 26
3 21
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (76)

Марин Дончев
Марин Дончев
29.08.2017 11:08
Аз ги правя само по този начен и стават страхотни!А някои казват,че палачинки с кисело мляко не стават...
1
0
Eлза
Eлза
21.08.2017 13:22
Много добри станаха, ще забравя за другите.
1
0
Мирелла Сомова
Направих палачинките по рецептата, но лично на мен не ми допаднаха - малко блудкав им е вкуса. Иначе на домашните ми много им харесаха и вероятно ще правя занапред. Може би трябва да им дам втори шанс! Благодаря на авторката, че споделя идеите си! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв