Палачинки с кисело мляко

Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
15/01/2013
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужава си да опиташ!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+2 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301 552
  • Преглеждания за месеца1607
  • Преглеждания за седмицата339
  • Коментирана68 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 95
4 25
3 20
2 7
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (68)

Красимира Катранова
Правила съм палачинки прясно мляко, с вода, с газирана вода...
Но от доста години ги правя само по тази рецепта Най- много ги харесват в къщи така Чудесни са!
0
0
Mima Georgieva
Mima Georgieva
07.11.2016 13:08
Уникални станаха :)
2
0
Соня Плеснева
Налага ли се сместта да престои известно време или веднага печете?Благодаря!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти