Палачинки с кисело мляко

15/01/2013
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужава си да опиташ!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333 434
  • Преглеждания за месеца22892
  • Преглеждания за седмицата4398
  • Коментирана70 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 99
4 25
3 20
2 7
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (70)

Рая
Рая
06.01.2017 11:21
Страхотни палачинки! Всички ги обожаваме!
1
0
Диана Лазарова
Страхотни са. Винаги палачинките съм ги яла приготвени само с прясно мляко, но тази рецепна е страхотна. Стават много по бухнали, не са сухи. От тук нататък само така ще ги приготвям :)
0
0
Красимира Катранова
Правила съм палачинки прясно мляко, с вода, с газирана вода...
Но от доста години ги правя само по тази рецепта Най- много ги харесват в къщи така Чудесни са!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв