Палачинки с кисело мляко

15/01/2013
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
72 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо376 656
  • Преглеждания за месеца13825
  • Преглеждания за седмицата3070
  • Коментирана72 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена72

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 102
4 25
3 20
2 7
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (72)

Антоанета Христова
Станаха много вкусни и изчезнаха за минути от чинията. Много се харесаха. Не бях правила с кисело мляко до сега, но се оказа много сполучлива рецепта.
2
0
Марин Дончев
Марин Дончев
05.02.2017 15:13
Към сместа добавям и една лъжица мазнина-олио или зехтин.
1
1
Рая
Рая
06.01.2017 11:21
Страхотни палачинки! Всички ги обожаваме!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв