Палачинки с кисело мляко

15/01/2013
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
84 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо447 179
  • Преглеждания за месеца8423
  • Преглеждания за седмицата1445
  • Коментирана75 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена84

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.подобни рецепти тук

5 105
4 26
3 21
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (75)

Eлза
Eлза
21.08.2017 13:22
Много добри станаха, ще забравя за другите.
0
0
Мирелла Сомова
Направих палачинките по рецептата, но лично на мен не ми допаднаха - малко блудкав им е вкуса. Иначе на домашните ми много им харесаха и вероятно ще правя занапред. Може би трябва да им дам втори шанс! Благодаря на авторката, че споделя идеите си! :)
0
0
Happу
Happу
16.05.2017 11:24
Станаха страхотни.Добавих към сместа малко мазнина.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв