Начин на приготвяне
Овесените трици се смилат в блендер.
Бананите се обелват и се слагат в купа. Поръсват се с лимоновия сок. Намачква се добре с вилица. Към тях се добавят солта и захарта, както и содата бикарбонат. Разбърква се до хомогенна смес.
Добавят се смлените овесени трици и отново се разбърква. Получава се по-рядка от кексово тесто смес. Сместа се оставя за 5-10 минути, за да поеме овесът от течността и частиците му набъбват.
Подготвя се тиган с незалепващо покритие. Намазнява се и се загрява умерено. Тиганът не бива да е прекалено топъл, защото палачинките стават на каша.
Слага се от готовата смес с черпак в тигана и се разстила из тигана. Когато палачинката е готова от едната страна, с шпатула се обръща от другата страна.
Готовата бананова палачинка се отстранява от тигана. Процедурата се повтаря до изчерпване на сместа, като всеки път се слага по малко олио в тигана.
За да бъдат още по-вкусни, банановите палачинки с кисело мляко се поднасят с мед.
Коментари