Начин на приготвяне
Към киселото мляко се прибавя содата и се изчаква да шупне.
Яйцата се разбъркват с телена бъркалка и към тях се добавят киселото мляко, солта и захарта.
Поетапно се прибавят брашното и водата. Сместа трябва да се получи с консистенцията на боза.
Тефлонов тиган се загрява и с помощта на четка се намазва с олио.
Излива се малко от палачинковата смес и с въртеливи движения на тигана се разстила.
След като палачинката се зачерви, се обръща.
Готовите палачинки се намазват с кравето масло.
Поднасят се нежни палачинки с кисело мляко с любимо сладко или шоколад.
Приятен апетит!
Палачинките с кисело мляко са истинска класика в родната кухня и страхотен старт за деня!
Коментари