Тази рецепта коментираха

Анонимен
Стан Ой
Стан Ой
Напомня ми на тази която приготвях в началото на семейния ми живот. Сега я правя по добре
16.04.2016 16:58
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
сега па по мъжки...
10.04.2016 17:15
Веселина Миовска
Веселина Миовска
Не бих искала да съм груба, но тази супа е само вода, лук и топчета и то огромни.Бих ви предложила моя вариянт ако приемете: слагаме в голяма тенджера с вода да се варят цели, без да се режат 1 пиперка, 1 картоф, 1 домат, 1 морков,1 гл лук (само нея режем на 4)и стрък целина.През това време (докато се варят) месим каймата (ако е 150 гр.) с 1 с.л.галета, чубрица, 1 малка гл.лук ситно нарязана, черен пипер и 1/2 к. ч. ориз.Ако каймата е твърда, може да се меси с малко вода.Ако не е солена, прибавяме и сол. Правим топчета колкото едновремешните лимки и овалваме в брашно.Когато зеленчуците са вече сварени, ги слагаме в блендер и мелим. По добре е да не стават на гладка каша, да са смляни по едро. Връщаме ги в тенджерата, слагаме олио и кубче тел. бульон и като заври, слагаме кюфтенцата едно по едно. Когато те се полусварят , прибавяме в супата и още 1/2 к.ч. ориз.Варим на бавен огън до сваряване на ориза. При поднасяне поръсваме ситно нарязан магданоз и оцет или лъжица к. мляко. Опитайте, зная че ще ви хареса.
19.07.2013 18:36
3
БАБА ВИ ТРЕНДА
БАБА ВИ ТРЕНДА
БРАВО!!!
19.07.2013 18:19
anonimen
anonimen
Тази супа топчета с един литър вода за колко порции е ? Един литър вода ми се вижда малко за 3 души да могат да се нахранят за закуска, обяд и вечеря със супа.
26.01.2011 21:46