Начин на приготвяне
Почистваме рибата скумрия от кожата, вътрешностите и главата, по преценка може да се свари с кожа и глава, но след това е нужно бульона да се прецеди.
Варим рибата, като гледаме да не се разпадне /около 10 мин/ в подсолена вода. През това време обелваме картофите нарязваме ги и приготвяме и останалите зеленчуци.
Когато рибата е сварена, добавяме картофите, лука, домата, олиото и лютите чушки /в случая аз съм използвала от буркан/.
Докато се варят зеленчуците почиствам рибата от костите. Когато картофите са добре сварени, добавяме рибата за чорбата и подправките.
Приготвяме си застройка от жълтъка и киселото мляко. Спираме котлона и добавяме застройката, след това поднасяме с лимон.
Рибената чорба с картофи и лук сервираме с домашен пухкав хляб.
Коментари