Според рецептата гриса е 1/2ч.ч., а според видеото 3/4ч.ч., та последно колко трябва да бъде?
19.09.2019 12:21
3
Потребител#228650
с половин чаена чаша става доста сладка боза... не знам колко мл е чаената чаша, която е ползвана, като мярка в рецепттата, но с 200 мл чаша, половината от която заета с грис... стана боза, но не и десерт, който може да се консумира с лъжица. Цялата консистенция замина в канала. Язък за домашното мляко и времето.
На база опита, следващият път ще го направя с 3/4 ч.ч. грис.
04.03.2019 12:59
6
3
Никола
Нищо сладко не е сладко без сол!В рецептата липсва сол0
28.02.2016 18:39
4
4
1
99090
Правилно :) На тези пропорции се слага 1/2 чаена лъжичка сол. А и не знам защо има масло. Но въпрос на вкус.
05.03.2016 18:31
1
1
Мариела Христова
Лесно и интересно..браво!
08.01.2016 19:13
4
2
joro rapa
has mu kar na vilica sas studena birica
31.12.2015 08:50
10
Димитър
Пропорцията е чудесна. Аз въведох някои промени - вместо канела сложих настъргани лимонови кори за свежест.
Другата промяна е по - радикална: разтварям готварско какао в част от врялото мляко и след смесвам разтвора с готовия сварен грис. Получава се гъст и доста вкусен какаов крем.
01.11.2015 16:13
3
1
Мария
Пропорцията грис и мляко е много добра, но лично аз следващия път ще сложа 1/2 ч.ч. захар, защото се получава прекалено сладко и се губи удоволствието от консумацията. Благодаря за рецептата!
20.10.2015 13:16
7
3
Ирина
Преди малко направих рецептата,получи се перфектно.Много обичам грис,но не ми се получваха пропорциите.Много благодаря на автора за рецептата
18.04.2015 17:46
1
2
Виктор
Чудесно се получава. Благодарности :)
За тези, които много мъдруват - в интернет има много места, където можете да проверите колко милилитри има в една ч.ч. (или cup) или в една чаена лъжица (tsp). Отнема около половин минута :)
31.01.2015 16:02
5
3
Криси
Супер стана, точно по рецептата. Благодарности!
10.01.2015 19:50
3
1
Фотина Радева
Изпробвах рецептата и наистина е страхотна. Има същия вкус, както го правеше баба.Благодаря ви.
13.09.2014 22:18
3
1
Илияна
Рецептата е страхотна. Аз си позволих да добавя лимонова кора, стана перфектно!
01.08.2014 11:26
7
3
Стефи
Браво! Страхотна рецепта! Аз съм човек, който е опитвал не веднъж да прави мляко с грис и не се е получавало... Сега с тази сецепта стана и то ЧУДЕСНО! Благодарности!!!
23.05.2014 20:06
1
2
мария
рецептата е идеална,чуден грис стана,само имам една забележка(може по желание захарта да е малко по-малко)
30.04.2014 16:21
4
2
Рая
Фантастично! Все едно детските ми спомени се връщат! И много лесно се прави :)
13.04.2014 18:24
3
1
Sm
Перфектна рецепта. Стана идеална...гъстота и вкус.
Моля, който не е пробвал именно тази рецепта да не коментира, защото само обърква хората
25.03.2014 21:05
5
Сечка
Една чаена чаша е за 200 мл вода. Ако някой използва по-големите за 350 мл е нормално да има разлика в гъстотата.
04.02.2014 13:23
3
1
дани
И аз следвах рецептата и се получи точно гъстотата.
28.01.2014 13:35
2
маги
За съжаление последвах съветите на коментиращите и ме се получи рядко. Следвайте се рецептата
На база опита, следващият път ще го направя с 3/4 ч.ч. грис.
Другата промяна е по - радикална: разтварям готварско какао в част от врялото мляко и след смесвам разтвора с готовия сварен грис. Получава се гъст и доста вкусен какаов крем.
За тези, които много мъдруват - в интернет има много места, където можете да проверите колко милилитри има в една ч.ч. (или cup) или в една чаена лъжица (tsp). Отнема около половин минута :)
Моля, който не е пробвал именно тази рецепта да не коментира, защото само обърква хората