Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Грис с ядково мляко

Грис с ядково мляко

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Грис с ядково мляко
Снимка: Vannq88
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Специален десерт за онези, които не харесват гриса с обикновено мляко"

Необходими Продукти

  • ядково мляко - 1 л
  • грис - 1 ч.ч.
  • тръстикова захар - 6 с.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядковото мляко се слага на котлона да се затопли. След като млякото се затопли, се прибавя тръстиковата захар. Разбърква се хубаво, за да се разтопи захарта.

След това се прибавя една чаена чаша грис. Бърка се постоянно.

Грисът с ядково мляко е готов, когато се сгъсти. Сваля се от котлона и се разпределя в подходящи чашки или купички.

Отгоре се поръсва с канела.

Аз съм използвала различни формички за сладки, за образуването на фигурките. Слагат се леко върху готовия десерт и се поръсва в тях с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: